08-12-09

De wereld op zijn kop

Lieve bloglezertjes,Kijk eens goed naar deze foto van ons Poesie. Poesie_360x480_240x320Sloeber 1_640x480_106x80En wat denken jullie daarvan ? Mag dat ? Ik dacht het niet. Of is dat après-strijk. Denken jullie dat de Sint daar ook maar iets van gezegd heeft. Niks, nougatbollen. Hij komt hier binnen met zijn dikke boek. Ik curieus als altijd en hij begint met ons Poesie. Je had de Sint zijn oogjes moeten zien blinken. Hij zegt zo "flink, flink, flink Poesie. Kan niet beter. Af en toe krab je wel eens aan het behangpapier maar kom, voor de rest alles héél flink". Hij wrijft zo met zijn hand in witte handschoen en een schitterende ring over ons Poesie haar kopke en ik dacht joepie dat belooft ! Dan was het mijn beurt. Ik zie de Sint zijn oogjes zo een beetje donkerder worden en zijn stem werd zo zwaarder. Ik dacht nog hélaba, is alles nog onder controle en dan zegt die brave? man "Sloeberken, Sloeberken, bij jou heb ik hier toch een paar puntjes staan die moeten verbeterd worden". Ik dacht dat ik hem niet goed verstaan had. En dan begon hij op te sommen vanmijn bieterkes, dat ik mijn tandjes laat zien en veel blaf. En dat ik het vrouwke altijd de benen van onder haar lijf loop als ze met boodschappen binnen komt en altijd in die tassen zo zit te snuffelen. Waarom zou ik nu in die tassen snuffelen. Om te zien dat er geen bedorven dingen bij zijn tiens. Anders moet ik de voedselinspectie verwittigen ! Maar daar ligt die Sint niet wakker van hè. Ah neen, dan zit meneer in Spanje. Maar ons Poesie die mag zich alles permitteren. Dat zou ik eens moeten doen zo op die pas gestreken was gaan liggen. Ge zou ons madam horen. En bij haar was de Sint ook vol lof. Die weet zeker niet hoeveel koppen, glazen enz ... zij dit jaar weer gebroken heeft. Vorig jaar heeft ze van de Kerstman nog 2 porseleinen theetassen gekregen met onderbordjes en lepeltjes en al. En weten jullie wat er nog van overschiet. 2 ONDERBORDJES. Voilà. Maar daar ook geen woord over. In tegenstelling tot mijn baasje. Daar is ook veel werk aan. Maar dat wist ik. Ik heb hem al dikwijls genoeg verwittigd maar hij is een beetje koppig soms. Maar kom lieve vriendjes, 's morgens sta ik op en de lieve Sint was mij toch niet vergeten. Hij moet ondanks alles mij toch wel graag zien. Let op ik heb wel moeten beloven dat ik mijn leven zou beteren. Ik heb daar plechtig op geantwoord "ja Sinterklaas" en tussen mijn tandjes en héél stilletjes "ik zal proberen" met de nadruk op proberen. Lieve knuffels en groetjes van Sloeberken

20:42 Gepost door Sloeberken in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nu sinterklaasje terug in spanje zit, kan ik het wel zeggen hé ... ik vind dat die sint een stukske komedie speelt ! hij zit altijd te zeggen dat wij braaf moeten zijn ... en als we het niet zijn ... krijgen wij toch kadotjes ... ik snap er niks van ;-))

Gepost door: Miss Poppy & Lily | 09-12-09

Dag Sloeberke Leuk dat je baasje ons wat verteld over jouw avonturen. Tot een volgend bezoekje, we houden je in de gaten hoor.
Knuffel en pootje van Kelly

Gepost door: Chris en Kelly | 09-12-09

Puh die sint zegt dat tegen iedereen dat ze braver moeten zijn en ik vind gewoon dat wij altijd al superbraaf zijn. Maar hela die kat pfff amaiii die mag zich nogal heel veel permiteren. Laika heeft dat ook al 'n paar keer geflikt maar die krijgt dan altijd serieus naar haar pootjes zene.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 09-12-09

Poesie... Is echt met de aprés strijk bezig hoor Sloeberke....-:)
Maar jij bent ook lief echt wel....

Gepost door: Martine | 13-12-09

De commentaren zijn gesloten.