25-06-10

Lekker wandelen bij het ochtendgloren

Hallo lieve blogvriendjes,

Mijn vrouwke heeft een paar daagjes vrij en met dit mooie weer gaan we dan altijd 's morgensvroeg gaan wandelen. Anders is het te warm voor mij. Dus rond 8 uur gaan we op stap. Het vrouwke met de rugzak en de wandelschoenen aan en we zijn ribbedebie. Gezien lange afstanden niet meer goed te doen zijn voor mij zoekt het vrouwke zo wandelingetjes uit van 2 à 3 km. Maar gezien dat mijn vrouwke altijd verkeerd loopt, of de paaltjes staan er niet of ze is er voorbij gelopen, alle excuses zijn goed, kunnen we daar gerust nog een kilometertje of meer bij doen. Maar daar we in de bossen liepen was het daar lekker frisjes en nam ik het haar niet te veel kwalijk. Rust roest zeggen ze dus ik moet toch een beetje blijven bewegen. Voor de liefhebbers een paar fotootjes :

P160510_09.250001_320x240

P260610_09.100001_320x240

P160510_09.580001_240x320

P160510_09.240001_320x240

Voor alle blogvriendjes een super fijn zonnig weekend !! Genieten, doen wij ook.

Een dikke poot van Sloeberken

P260610_09.030002_320x240

21:15 Gepost door Sloeberken in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-06-10

We zijn weer met veel!

Hallo allerliefste blogvriendjes,

Wat zijn we hier weer met veel thuis want ze zijn er weer. Het vrouwke zegt altijd gelukkiglijk moet ik die allemaal geen eten geven want dan kwam ze niet met 1 karretje toe in de supermarkt. Want zo over de 100 eten geven, reken maar eens uit wat je daar allemaal voor nodig hebt. Maar nu weten jullie nog altijd niet waar ik het over heb hè. Over onze VLEERMUIZEN ! Jawel, ze zijn weer gearriveerd. Eens 22h beginnen ze buiten te vliegen. Ze zijn daar elk jaar om kleintjes te hebben. We zijn die zo eens beginnen tellen maar eens over de 120 zijn we binnen gegaan. Toen onze geburen dat ontdekt hadden, heeft dat heel wat voeten in de aarde gehad. Ik trok mij dat niet aan want die lusten toch mijn brokjes niet maar het baasje wou dat gat dicht doen waar ze uitvlogen. Maar dan had hij wel buiten het vrouwtje gerekend. Ze zijn dan zo eens samen naar een uitzetting geweest over vleermuizen en vanaf dan zijn ze elk jaar welkom. Als het tijd is om de kerstboom op te bergen maakt mijn vrouwke alles klaar. Ze stofzuigt de zolder, legt proper papier voor de strontjes en dan zijn ze welkom.

Wij hebben ook zo een speciaal schildje gekregen van een of ander ministerie. We moeten dat teruggeven als ze niet meer komen maar ik ben van het principe gekregen en gegeven is gekregen en gegeven. Eventjes een fotootje, het hangt links van de deur :

20 juni 009_240x320

En dan nu een beetje vergroot voor die met een brilletje (ik denk toch aan iedereen hè).

 

20 juni 002_320x240

Ik heb al aan mijn vrouwke gevraagd om elk jaar suikerbollen uit te delen. Ik denk dan in eerste instantie aan mezelf want ik zou dat dan voor proeven.  Dat gaat toch zo hè bij een geboorte. Maar mijn vrouwke zegt dat wij het principe van de Brusselaars en Walen invoeren, nl. suikerbollen bij het doopsel. M.a.w. nada, niks, nougatbollen.

Het zal voor een andere keer zijn lieve vriendjes. Maar ik vind er wel iets op. Alle ideeën zijn welkom.

Herfstachtige groetjes van jullie allerliefste Sloeberken van de hele wereld en het heelal.

 

6 maart 2010 004_320x240

 

19:04 Gepost door Sloeberken in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

13-06-10

Niet opgeven

Hallo lieve blogvriendjes,

Ik ben graag bij alles bij. Waar mijn vrouwtje gaat, ga ik mee. En nu ze op donderdag- en vrijdagnamiddag vroeger stopt met werken, wat héél fijn is, houdt dit in dat we meer tijd samen doorbrengen. Maar doordat ik niet afgeef, houdt dit in dat ik op een gegeven ogenblik gewoon OP ben. Gisterenavond heb ik dan ook mijn klop gekregen en vandaag. Een voorbeeldje : gisteren is mijn vrouwtje om 6 uur opgestaan. Dan heeft ze de living gekuisd. Ondertussen liep ik in het nat om alles goed in het oog te kunnen houden. Dan zijn we boodschappen gaan doen en naar het park geweest JIEPIE waar ze me geborsteld heeft. Tot hier heb ik nog geen moment mijn oogjes dicht gedaan. Dan is mijn vrouwke voor een uurtje weggeweest naar een begrafenis en toen ze terugkwam stond ik aan het hekken op wacht. Geen oogjes dicht gedaan. En dan ze de tafel beginnen dekken in de living. Dat wil zeggen bezoek en dan ben ik niet te houden. Dan loop ik van aan de venster naar het hekken en terug en terug tot ze daar eindelijk zijn. Dan de inspectie van de handtassen achter koekjes en mee helpen restjes eten. Nog altijd geen oogjes dicht gedaan. Dan gingen ze weg èn wat bleek auto in panne. Iedereen weer binnen en ik in mijn volle element. En dan was het 22 uur en iedereen was weg èn dan ben ik in het zetelke gekropen en kon ik niet meer.

In de Woef staat voor mijn ras "workaholic" maar mijn vrouwke zegt dikwijls tegen mij "jij weet zeker niet hoeveel uren hondjes moeten slapen ?". Maar nu zijn voor mij de boeken toe èn kan ik geen pap meer zeggen.

Slaapwel lieve vriendjes, tot de volgende.

Sloeberken vanuit dromenland

12 juni 005_320x240

 

 

12 juni 006_320x240

21:09 Gepost door Sloeberken in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

09-06-10

Koekoek

Dag allerliefste blogvriendjes,

Het is een tijdje geleden ik weet het maar het is hier al hard werken geweest. Ons tuinhuisje helpen leegmaken, afbreken, alle spulletjes proberen kwijt te geraken. Grote kuis, maar dat is héél vlot gegaan. Mijn vrouwke heeft op het voetpad een tafeltje gezet met spulletjes waar ze vanaf wou en op een groot papier geschreven gratis mee te nemen. Van ALLES zijn we vanaf. Goed hè en die mensen content. Ik had het natuurlijk héél druk met alles in goede banen te leiden. En hoe dikwijls dat het vrouwke en ik naar het containerpark zijn geweest ! Héél lieve mijnheren daar. Ze hielpen mijn vrouwke om alles naar de juiste container te brengen. Op een gegeven moment transporteerden we 300 kg. Het autootje zal vol met schingels :-) en ik op de achterbank. Het vrouwke dacht eerst dat haar autootje niet meer zou willen rijden maar toen had ze de bedenking van bon, het baasje en zijn moeder en dan nog iemand extra erbij en we zijn de 300 kg al voorbij dus ... Het vrouwke is soms héél slim op dat vlak. En nu is het wachten. Ons bouwvergunning hangt uit. Vier papieren aub. Het vrouwke heeft er een fotootje van genomen als bewijs van datum van uithanging. Bij deze het bewijs. Inderdaad 4 papieren. Dat noemen ze dan vereenvoudiging ...

9 juni 009_240x320

Wie dat goesting heeft mag altijd eens langs komen om deze boterham te lezen. En ons Poesieken die heeft ook haar teentjes goed uitgekuist. Ze heeft 1) het vrouwke haar nieuwe tuinstoel9 juni 020_240x320ingepalmd zonder mijn gedacht te vragen en de volgende foto spreekt voor zich. Daar zijn geen woorden voor.
Inderdaad spagettisaus-pikkedief. 

 

9 juni 019_240x320

 

 

 Maaaaaaaaaaar mijn wraak is zoet :

9 juni 014_320x240

 Dag lieve blogvriendjes, tot de volgende keer !

Een allerdikke superlieve poot van Sloeberken.

PS Mijn vrouwke heeft de eerste prijs gewonnen op het blogje van http://wandelhond.skynetblogs.be/ Jammer genoeg hangt er geen kilo pensen aan vast voor mij. Volgende keer beter zeker. Dan bij voorkeur witte. Het is maar dat jullie het al op voorhand weten.

20:26 Gepost door Sloeberken in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |