24-12-10

Dag lieve mensen en diertjes,

Bedankt voor jullie lieve reacties en steun. Dat doet echt deugd. Sloeberken is op 20 december om 22h20 overleden. Om 21 h heeft ze nog met haar balletje gespeeld maar om 22 h werd ze plots onrustig en om 22h20 is ze overleden. Het is heel snel gegaan. Ik had gehoopt om nog een paar extra dagen samen te hebben, maar het heeft niet mogen zijn. Maar afgelopen weekend en maandag hebben we heel intens genoten en dat was goed. Ze heeft lekker stoofvlees gegeten met frietjes, speciaal voor haar gemaakt, ze was daar zot van. De periode daarna is moeilijk, héél moeilijk, maar ik had haar voor geen geld willen missen. En al die mooie herinneringen nemen ze me gewoon niet meer af. En nu zien we wel wat er komt. Eén ding staat vast, wat ben ik met een zetel zonder haartjes in. Dat hoort gewoon niet bij mij. Ik denk dat ik een ander diertje een mooie thuis zal geven en dan heb ik opnieuw een wandelgenootje om fijne wandelingen mee te maken in de velden.

Ik ben opnieuw het boek van "Marley en ik" aan het lezen. Nu kan ik dat opnieuw aan, anders is het einde altijd moeilijk en dat vind ik nu een mooie anekdote :"het is ongelooflijk om van een hond te houden. Daarbij vergeleken lijken onze relaties met mensen zo saai als een bord pap".

Ik wens jullie allen een fijne Kerst en een mooi eindejaar en als afsluiter nog een fotootje van mijn lieve meid.

Warme en lieve groetjes,

Leen

20 DECEMBER 038.JPG

20:07 Gepost door Sloeberken | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Heel emotioneel om lezen, maar ook hoopgevend.
Toch goed Leen, dat Sloeberke bij jou is kunnen blijven, geen opname of zo.
Je hebt haar nog extra in de watten kunnen leggen, mooi...

Mijn zotte mie ligt hier naast mij en ik heb haar nog eens goed geknuffeld.
Ze is 7 jaar, een hond heeft maar één echt nadeel: hij wordt niet oud genoeg.
Een van mijn Bouviers is 15 geworden, maar dat was volgens de dierenarts een uitzondering. De meeste van mijn honden zijn +/- 12 geworden. Met uitzondering van Blue, mijn Berner Sennen, die was maar 6,5 en Nounou een van mijn Bouviers, die werd maar 7,5...

Als in de bib het boek van John Grogan is, ga ik het eens uitlenen.
"Het is ongelooflijk om van een hond te houden. Daarbij vergeleken lijken onze relaties met mensen zo saai als een bord pap".
Iets om in te kaderen.

Zalige Kerst

Gepost door: janin | 25-12-10

ja , Leen , het is een groot gemis hé !!!! en zoals je zegt wat ben je met een zetel zonder haartjes .
hoe je goed hé meid !!!
dikke knuffel van ons .

Gepost door: roef & oika | 25-12-10

Normaal vind ik het niet tof om op andere blogs te gaan schrijven mijn mama Chris van Laika en Chesko kan het nog niet omdat ze haar handen nog niet goed kan gebruiken na het ongeval maar ik heb haar daarstraks uw blogje laten lezen en ze vraagt of ik u wil zeggen dat ze heel hard met u mee leeft en ze u heel veel sterkte wenst ik vind het ook heel erg dat uw hond dood is maar volgens mama spelen alle hondjes samen achter de regenboogbrug.
Groeten Kimberly

Gepost door: Chris, Laika en Chesko en Kimberly | 25-12-10

Ik kom soms eens op je blog want ik heb je gemist ... nu was ik blij dat je blogt en dus nog leeft ... maar dan lees ik ... verdriet ... ik wens je sterkte ...

Afa

Gepost door: Afa | 26-12-10

Héél, héél véél sterkte !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 02-01-11

wij wensen u een leuke zondag toe !!!
dikke knuffel van ons .

Gepost door: Roef & Oika | 16-01-11

Hallo Leen, ik schaam me omdat ik deze laatste postjes gemist heb, ik wil je dan hierbij ook veel sterkte toewensen bij het verlies van Sloeberke. Toen in 2006 m'n eerste hondje stierf, had ik gezworen nooit meer een eigen hond te nemen omdat het afscheid zo zwaar viel. Ik had dit onderschat.
Nu zijn we bijna vijf jaar laten en staan we terug voor een groot probleem met Kelly ... we vermoeden dat Kelly dunnedarmkanker heeft, dit over een lente van 15cm, de darmwand is op die plaats verdikt tot bijna 0,5 cm ... verder is ze recent incontinent geworden en geeft ze regelmatig over ... er zijn goede dagen, er zijn er ook mindere ... nu met de vele medicatie leeft ze op, natuurlijk met zo een hoge dosis cortisone kan ze 'bij manier van spreken' bergen verzetten, maar als de medicatie uitgewerkt is, ligt ze er ziek bij ...
Ik wil voor m'n huisdier een waardig bestaan, maar wanneer is het 'het moment' van afscheid nemen ... nooit als ik op m'n gevoel verder ga, maar toch kunnen we zo niet verder. Tijd brengt raad.
Ik wens je nog een fijne week toe, groetjes, poot van Kelleke.

Gepost door: Chris | 16-01-11

Ik kom jullie een heel prachtig weekend wensen. Eentje waar een mens kan van genieten, spijtig dat het weer wat tegen zit maar het is nog altijd winter ook hé maar voor zondag hebben ze toch een betere dag voorspeld.
Groetjes Jeske

Gepost door: Jeske | 11-02-11

Hallo Leen,
Ik kom je bedanken voor de steun en het vertrouwen die je mij heeft. Het was natuurlijk een harde klap toen ik dat nieuws weer hoorde ,dat ik niet meer kan genezen maar dat chemo wel nog zijn werk kan doen ,voor mijn verdere leven. Ze hebben ons beloofd dat ze rekening gaan houden dat we toch voor 10 dagen naar Oostenrijk kunnen gaan. En je weet ik ben een vechter en dat ga ik blijven doen, voor mij zelf maar heel speciaal voor mijn klein gezinnetje ,want ik word op hun handen gedragen en Adriën staat dag en nacht paraat voor mij.Ik ben hen zo dierbaar , ook hoopt ik op de hulp van hierboven ,want ik weet en voel het dat ik die krijgt.
Groetjes Jeske en hartelijk dank

Gepost door: Jeske | 21-03-11

Hallo Leen,
Ik kom je nog een mooie namiddag wensen.Wij hebben gisteren een prachtige dag gehad ,eentje zeker voor herhaling vatbaar . En dat heb ik onze gasten ook belloofd natuurlijk als het God beliefd ,en ik er nog bent. Het was lijk in een sprookje dat ik leefde, ik ben zo fier op mijn gezin. Ik wil er nog lang en liefst vele jaren in hun midden blijven. Elke onze dochter heeft daar juist met de film geweest om te laten zien, en zowel Adriën als ik zaten te wenen , dat het ons zo pakte.
Groetjes Jeske

Gepost door: Jeske | 28-03-11

lijkt mij dramatisch als je geliefde huisdier overlijd...
hoop dat je het inmiddels een heel beetje een plekje hebt gegeven.

wens je voor nu in ieder geval zonnig weekend toe.

groet,

Gepost door: Bianca | 24-09-11

De commentaren zijn gesloten.